Gastronomija

Brtonigla i zapadna Istra spadaju među najživlja i potpuno autentična gastronomska središta Republike Hrvatske.

Usuđujemo se reći da niti u jednom drugom dijelu naše zemlje ne djeluje toliko vrhunskih restorana na tako malom prostoru.

Po odnosu izvrsnih restorana I geografske veličine, zapadna Istra gotovo da podsjeća na slavni baskijski San Sebastian.

Dragulj u zapadnoistarskoj gastronomskoj kruni svakako je restoran San Rocco u Brtonigli: radi se o restoranu kreativne kuhinje, čiji chefovi inzisitiraju na širokogrudnoj uporabi svjetski poznatih lokalnih proizvoda, poput bijelih tartufa, maslinovih ulja i sireva, ali i lokalne pasmine govedine. Skuta i janjetina u San Roccovu kuhinju stiže s pašnjaka koji od restorana nisu udaljeni više od dva kilometra.

San Rocco nosi i titulu najboljeg boutique hotela u Hrvatskoj.

U samoj Brtonigli i njenoj okolici nalaze se još I Morgan poznat po divljači I peradi, te riblja Anfora Novigrad: riječ je o restoranima zbog kojih se u Brtoniglu već godinama putuje iz udaljenijih destinacija, poput Zagreba, Ljubjane ili Trsta.

U obližnjem Novigradu, na moru, posebno se ističu Marina Gashi iz restorana Marina u Novigradu s tasting menuom od desetak slijedova (gospođa Gashi finalistica je Masterchefa), Pepenero/Pepebianco, čiji chef Marin Rendić kombinira roštilj i tradicionalnu tjesteninu s metodama molekularne kuhinje.

Tu su zatim klasični riblji restoran Vecchio Mulino i Lungomare, te restoran Amfora sa svježom ponudom domaćih specijaliteta i butik restoran Primizia u centru Brtonigle.

Uistinu, s punom odgovornošću tvrdimo da nigdje u Istri, ali ni u Hrvatskoj, ne postoji toliko vrhunskih restorana lokalne kuhinje, na tako malom prostoru,kao u Brtonigli i njenoj okolici.

Dođite, uvjerite se, uživajte, i javite nam kako Vam je bilo.

Gastronomija

Brtonigla i zapadna Istra spadaju među najživlja i potpuno autentična gastronomska središta Republike Hrvatske.

Usuđujemo se reći da niti u jednom drugom dijelu naše zemlje ne djeluje toliko vrhunskih restorana na tako malom prostoru.

Po odnosu izvrsnih restorana I geografske veličine, zapadna Istra gotovo da podsjeća na slavni baskijski San Sebastian.

Dragulj u zapadnoistarskoj gastronomskoj kruni svakako je restoran San Rocco u Brtonigli: radi se o restoranu kreativne kuhinje, čiji chefovi inzisitiraju na širokogrudnoj uporabi svjetski poznatih lokalnih proizvoda, poput bijelih tartufa, maslinovih ulja i sireva, ali i lokalne pasmine govedine. Skuta i janjetina u San Roccovu kuhinju stiže s pašnjaka koji od restorana nisu udaljeni više od dva kilometra.

San Rocco nosi i titulu najboljeg boutique hotela u Hrvatskoj.

U samoj Brtonigli i njenoj okolici nalaze se još I Morgan poznat po divljači I peradi, te riblja Anfora Novigrad: riječ je o restoranima zbog kojih se u Brtoniglu već godinama putuje iz udaljenijih destinacija, poput Zagreba, Ljubjane ili Trsta.

U obližnjem Novigradu, na moru, posebno se ističu Marina Gashi iz restorana Marina u Novigradu s tasting menuom od desetak slijedova (gospođa Gashi finalistica je Masterchefa), Pepenero/Pepebianco, čiji chef Marin Rendić kombinira roštilj i tradicionalnu tjesteninu s metodama molekularne kuhinje.

Tu su zatim klasični riblji restoran Vecchio Mulino i Lungomare, te restoran Amfora sa svježom ponudom domaćih specijaliteta i butik restoran Primizia u centru Brtonigle.

Uistinu, s punom odgovornošću tvrdimo da nigdje u Istri, ali ni u Hrvatskoj, ne postoji toliko vrhunskih restorana lokalne kuhinje, na tako malom prostoru,kao u Brtonigli i njenoj okolici.

Dođite, uvjerite se, uživajte, i javite nam kako Vam je bilo.

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).