Malvazija istarska - Bijela zemlja

Malvazija istarska - Bijela zemlja
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo, Kaštanjari
Starost vinograda 50 godina
Položaj vinograda sjeverozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox bačve
Sadržaj alkohola 12,5
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 2
Temperatura serviranja 10-12 °C

Malvazija sa bijele zemlje je slamnatožute boje sa zelenkastim tonovima.

Miris je izražen, fin s dominantnom bazgom I jasminom, ima citrusne note, malo egzotičnog voća te lijep I elegantan miris.

Vino je suho, djelomično toplo, djelomično mekano, svježe, slankasto. Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija istarska - Bijela zemlja

Malvazija istarska - Bijela zemlja
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo, Kaštanjari
Starost vinograda 50 godina
Položaj vinograda sjeverozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje fliš, vapnenac, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox bačve
Sadržaj alkohola 12,5
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 2
Temperatura serviranja 10-12 °C

Malvazija sa bijele zemlje je slamnatožute boje sa zelenkastim tonovima.

Miris je izražen, fin s dominantnom bazgom I jasminom, ima citrusne note, malo egzotičnog voća te lijep I elegantan miris.

Vino je suho, djelomično toplo, djelomično mekano, svježe, slankasto. Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.
 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).