Malvazija istarska - Crna zemlja

Malvazija istarska - Crna zemlja
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Los
Starost vinograda 15 godina
Položaj vinograda zapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje smeđe tlo na laporu
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 13,5
Ukupna kiselina 5,8
Neprovreli šećer 4,5
Temperatura serviranja 10-12 °C

Malvazija sa crne zemlje je zlatnožute boje koja je kristalno bistra, duboka I topla.

Intenzivnog  je mirisa, fina I ugodna, prevladavaju mirisi sijena , meda, sušene jabuke I cvijet maslačka. Vino je suho, toplo , mekano, djelomično svježe, mineralno, kremozno, mesnato te punog tijela prema robusnom. Djelomično je uravnoteženo, trajnog okusa I dugačkog završetka. Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija istarska - Crna zemlja

Malvazija istarska - Crna zemlja
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Los
Starost vinograda 15 godina
Položaj vinograda zapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje smeđe tlo na laporu
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 13,5
Ukupna kiselina 5,8
Neprovreli šećer 4,5
Temperatura serviranja 10-12 °C

Malvazija sa crne zemlje je zlatnožute boje koja je kristalno bistra, duboka I topla.

Intenzivnog  je mirisa, fina I ugodna, prevladavaju mirisi sijena , meda, sušene jabuke I cvijet maslačka. Vino je suho, toplo , mekano, djelomično svježe, mineralno, kremozno, mesnato te punog tijela prema robusnom. Djelomično je uravnoteženo, trajnog okusa I dugačkog završetka. Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

Malvazija se odlično slaže sa jelima sa ribom, morskim plodovima, bijelim mesom, jelima sa tjesteninom.

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).