Senator pjenušavo vino

Senator pjenušavo vino
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo, Santa Lucia
Starost vinograda 55 godina
Položaj vinograda jug, jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, fliš, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna berba
Prinos 1,5-2kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 12
Ukupna kiselina 6,8
Neprovreli šećer 10
Temperatura serviranja 6-8 °C

Senator je pjenušac koji kombinira svježinu i voćnost svakodnevnih prosecca, i strukturu I plemenitost ambicioznijih pjenušavih vina. Tipične voćne arome (breskve, marelice, jabuke) fino se nadopunjuju sa srednje jakim tijelom, i vrlo čvrstom kralježnicom. Retrookus neobično je dug za pjenušac proizveden tankovskom metodom.

Gastro preporuka

Senator odlično funkcionira kao aperitiv, ali se vrlo dobro slaže i s ribljim carpacciom, dimljenom bijelom ribom, dimljenim lososom,
kao i sa skutom i mladim kozijim sirom. S druge strane gastronomskog spektra, valjalo bi ga kušati sa zrelim, nezasečerenim jagodama, ili s jagodama u umaku od balsamica i zelenog papra.

 

Senator pjenušavo vino

Senator pjenušavo vino
Sorta grožđa Malvazija istarska
Vinograd Žmergo, Santa Lucia
Starost vinograda 55 godina
Položaj vinograda jug, jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, fliš, glina
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna berba
Prinos 1,5-2kg
Vinifikacija ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage
Dozrijevanje inox
Sadržaj alkohola 12
Ukupna kiselina 6,8
Neprovreli šećer 10
Temperatura serviranja 6-8 °C

Senator je pjenušac koji kombinira svježinu i voćnost svakodnevnih prosecca, i strukturu I plemenitost ambicioznijih pjenušavih vina. Tipične voćne arome (breskve, marelice, jabuke) fino se nadopunjuju sa srednje jakim tijelom, i vrlo čvrstom kralježnicom. Retrookus neobično je dug za pjenušac proizveden tankovskom metodom.

Gastro preporuka

Senator odlično funkcionira kao aperitiv, ali se vrlo dobro slaže i s ribljim carpacciom, dimljenom bijelom ribom, dimljenim lososom,
kao i sa skutom i mladim kozijim sirom. S druge strane gastronomskog spektra, valjalo bi ga kušati sa zrelim, nezasečerenim jagodama, ili s jagodama u umaku od balsamica i zelenog papra.

 

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).