Teran Barrique

Teran Barrique
Sorta grožđa Teran
Vinograd Brekija, Žmergo
Starost vinograda 30 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, dolomit, glina, fliš
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija duge meceracije 120-150 dana
Dozrijevanje dozrijevanje u hrastovim barrique i tono bačvama
Sadržaj alkohola 13,2
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 1,8
Temperatura serviranja 16-18 °C

Ovaj je teran namijenje dugom odležavanju.  Kultna sommelierka  i restoraterka  Danijela Kramarić nedavno je jednu od starijih berbi proglasila najboljim zrelim teranom u Hrvatskoj. Teran iz berbe 2007., primjerice, ne samo da je poslije skoro osam godina zadržao boju mladog vina, nego je još uvijek neobično svjež, što stvara zanimljivu međuigru između prirodnih teranovih kiselina I utjecaja malih hrastovih bačvi.

Gastropreporuka

Radi se o izvrsnom vinu za veće komade mesa na roštilju: bifteci, ramsteci, t-bone steakovi, rebra…nikad kraja. Drugu, po našem sudu jednako slasnu opciju , čine tune, palamide i lososi.

 

Teran Barrique

Teran Barrique
Sorta grožđa Teran
Vinograd Brekija, Žmergo
Starost vinograda 30 godina
Položaj vinograda jugozapad
Uzgojni oblik jednokraki guyot
Sastav Zemlje vapnenac, dolomit, glina, fliš
Vrijeme berbe rujan
Berba ručna
Prinos 1,5-2 kg
Vinifikacija duge meceracije 120-150 dana
Dozrijevanje dozrijevanje u hrastovim barrique i tono bačvama
Sadržaj alkohola 13,2
Ukupna kiselina 5,4
Neprovreli šećer 1,8
Temperatura serviranja 16-18 °C

Ovaj je teran namijenje dugom odležavanju.  Kultna sommelierka  i restoraterka  Danijela Kramarić nedavno je jednu od starijih berbi proglasila najboljim zrelim teranom u Hrvatskoj. Teran iz berbe 2007., primjerice, ne samo da je poslije skoro osam godina zadržao boju mladog vina, nego je još uvijek neobično svjež, što stvara zanimljivu međuigru između prirodnih teranovih kiselina I utjecaja malih hrastovih bačvi.

Gastropreporuka

Radi se o izvrsnom vinu za veće komade mesa na roštilju: bifteci, ramsteci, t-bone steakovi, rebra…nikad kraja. Drugu, po našem sudu jednako slasnu opciju , čine tune, palamide i lososi.

 

 

Copyright © 2014 Vina Cattunar.

Internetska stranica za potpunu funkcionalnost koristi Kolačiće (Cookie).